o Weberu

Povijest

Od riječne plutače do kotlastog roštilja

Kako jednostavna ideja: uzeti riječnu plutaču i od nje napraviti roštilj s poklopcem. Toga se domislio g. George Stephen te prouzročio pravu revoluciju u roštiljanju. Prvo u Americi, a zatim u cijelom svijetu.

Vrijeme prije nastanka kotlastog roštilja možemo nazvati i era cigle. Ljudi širom Amerike hranu su spremali na velikim sazidanim otvorenim roštiljima, koje nisu mogli micati, u lošem vremenu nisu se mogli koristiti, a zbog iznenadnih izbijanja vatre hrana je uvijek bila suha.

George Stephen, zaljubljenik u roštiljanje, dobru hranu i otac jedanaestero djece, bio je jako nezadovoljan ovakvim uvjetima.

Na jednom od svojih izleta s jedrilicom dobio je super ideju: Plutaču je raspolovio po dužini: na donji dio namestio je tri noge i tako dobio kotao, a gornji dio plutače upotrijebio je za poklopac - tako je nastao prvi prototip kotlastog roštilja, prvi put su bili stvoreni uslovi za kotrolu temperature kod roštiljanja. Kamen temeljac za poduzeće Weber-Stephen Products Co. bio je postavljen...

George je sljedio dva osnovna cilja: njegovi roštilji moraju biti inovativni, a isto tako i izdržljivi, jer samo visoki standardi za doseg kvalitete korisniku garantiraju mnogo godina bezbrižne upotrebe.

Današnju raznolikost roštiljanja teško si predstavljamo bez Georgeove inovacije. Zbog zatvorenog poklopca možemo iskoristiti topli zrak oko hrane, što je pogotovo bitno kod indirektnog načina pečenja na roštilju.

 

Kvaliteta

Roštilji Weber - isprobana kvalieta

U ponudi trgovina možete naći puno roštilja na ugljen, koji su vizualno slični roštiljima Weber, ali je ipak razlika u kvaliteti jako velika. Vitalni dijelovi roštilja Weber, kao što su poklopac i kotao (komora za pečenje), plamenici, sistemi za upaljivanje i čiščenje, imaju jako dugu životnu dob.

Čelik i emajl potpuno su spojeni.

Poklopac i kotao izrađeni su od posebne vrste čelika sa niskom razinom ugljika, na kojeg je pri 870° C zapečen zaštitni sloj emajla

Emajl omogućuje optimalno odbijanje temperature i zaštitu od neugodnih vremenskih uvjeta.

Prednosti: lakša montaža i bolja zaštita protiv hrđanja u usporedbi sa vijačnim spojevima.

Sigurnost

Sigurnost od samog početka

Svi sastavni dijelovi plinske instalacije složeni su već u tvornici. Kod svakog roštilja provjeri se sistem paljenja, boja plamena i izdržljivost brtvi.

Nepromjenljiva kvaliteta

Sigurnost konzumenata kod Webera je na prvom mjestu, tako da se već kod nabave materijala konstantno provode opširna testiranja kvalitete i odgovarajućih normi.

Naši programi jamstva jako su dugotrajni, sigurnost i kvaliteta i nakon puno godina ostanu nepromjenjeni.

Garancija

Weber kvaliteta s programom jamstva do 10 godina

Kada kupujete Weber proizvod, uz Premium kvalitetu dobivate i Premium jamstvo. U svoju kvalitetu smo tako uvjereni, da kod nekih proizvoda program jamstva traje i do 10 godina.

Unatoč najboljim materijalima i kvalitetnoj obradi dogodit će se, da Vam kroz godine zatreba koji rezervni dio. Za naše proizvode garantiramo dobavljivost rezervnih dijelova za najmanje cijelo vrijeme trajanja jamstva.

Detaljne informacije o programima jamstva naći ćete u uputama za uporabu, također možete kontaktirati zastupnika za vaše područje.