Weber Hrvatska
Janjetina za polizati prste


Vrijeme pripreme
10 min
Vrijeme pečenja
1 sat 45 min
Težina
srednja
Metoda pečenja plinski roštilji
Direktna
Metoda pečenja roštilji na ugljen
Direktna
Sastojci za 4 osebe
1kg | janjeće plećke |
1,2kg | neoguljenog krompira (opranog) |
100g | šampinjona |
4 | oguljene mrkve |
2 | velika luka |
1 | grančica timijana |
50g | brašna |
50g | maslaca |
1 litra | pilećeg temeljca |
50ml | crnog vina |
malo biljnog ulja |
Priprema
- Mesu uklonite višak masnoće i izrežite ga na komade veličine 2,5 cm. Mrkvu, gljive i luk narežite na veće komade. Neoguljen krumpir izrežite na kriške i ponovno ga operite.
- Pripremite roštilj za direktnu metodu pečenja – srednja do visoka temperatura. U vrućem voku popržite meso (5 minuta), posolite ga i popaprite. Kad je meso isprženo, stavite ga na jednu stranu voka. Dodaj 25 g maslaca i 5 minuta pirjajte povrće s timijanom dok povrće ne omekša.
- Meso i povrće promiješajte, dodajte vino i brašno. Roštilj stavite na nisku temperaturu i dolijte pileći temeljac. Posložite krumpir i ravnomjerno rasporedite komadiće maslaca. Pokrijte folijom. Foliju maknite nakon 40 minuta i zatim kuhajte još 45 minuta.
- Poslužite s uloženom ciklom ili crvenim kupusom.