Weber Hrvatska
Juha od karameliziranog luka


Vrijeme pripreme
15 min
Vrijeme pečenja
35 min
Težina
jednostavno
Metoda pečenja plinski roštilji
Indirektna
Metoda pečenja roštilji na ugljen
Indirektna
Sastojci za 4 osebe
800g | pilećih krilca |
2 | žlice maslinovog ulja |
prstohvat morske soli | |
1kg | luka |
15g | svježeg timijana |
2 | žlice biljnog ulja |
2 | žlice smeđeg šećera muscovado |
2 litre | vode |
malo Worcester umaka | |
30ml | Brandyja |
sol i papar po ukusu |
Priprema
- Luk prerežite na pola. Uzmite veliki komad aluminijske folije i na foliju stavite luk, timijan, šećer, ulje i dobro zatvorite.
- Foliju stavite na rešetku roštilja na ugljen i pecite 2 sata. Ako koristite plinski roštilj, pecite na srednjoj do visokoj temperaturi - indirektan način.
- Pileća krilca posolite i popaprite. Pecite ih 45 minuta da se hrskavo zapeku.
- U veliku tavu ulijte 2 litre vode. Dodajte pečena krilca i kuhajte 1 sat. Kuhanim krilcima uklonite kosti i meso izrežite na komadiće.
- Nakon dva sata pečenja uzmite foliju s lukom s roštilja. Luk mora biti karameliziran i mekan. Pustite da se ohladi (5 minuta). Tekućinu od pečenja luka prelijte u juhu u kojoj su se kuhala krilca.
- Ogulite luk, narežite ga na komadiće i stavite ga u juhu. Dodajte narezano meso.
- Juhu posolite i popaprite, dodajte Worcester umak i poslužite s popečenim kruhom i sirom .