Weber Hrvatska
Nebraska Beef kotlet


Vrijeme pripreme
20 min
Vrijeme pečenja
10 min
Težina
Srednja
Metoda pečenja plinski roštilji
Direktna / Indirektna
Metoda pečenja roštilji na ugljen
Direktna / Indirektna
Sastojci za 4 osebe
4 komada | kotleta (250 - 280 g) |
400 ml | ocijeđenog soka svježe naranče |
2 cl | biljnog likera |
10 g | grube soli |
2 komada | oguljenog luka (manjeg) |
1 režanj | češnjaka |
2 grančice | ružmarina |
malo | svježe mljevene soli |
malo | papra |
Priprema
Meso najprije operite i osušite. U sok od naranče dodajte liker i promiješajte. Luk i češnjak narežite na velike šnite te ih zajedno s ružmarinom dodajte u sok. Kotlete marinirajte na sobnoj temperaturi u zatvorenoj posudi najmanje pola sata (ako imate dovoljno vremena, marinirajte ih preko noći, u frižideru). Kad uzmete meso iz marinde, sok procijedite, prokuhajte i pustite da se ohladi. Kotlete složite na Searing rešetku uključenog roštilja i s otvorenim poklopcem kratko popecite (1 - 2 minute). Nakon toga kotlete stavite na običan dio rešetke i sa zatvorenim poklopcem pecite 6 - 8 minuta. Tijekom pečenja kotlete više puta premažite sokom od marinade. Kad su gotovi, kotlete uzmite sa žara, pustite da odstoje 5 minuta i servirajte.